Ny Englandstur på trappene

15.04.2024
Et stykke vakker kalkelv i Sør England - Mottisfont (Foto Kristian)
Et stykke vakker kalkelv i Sør England - Mottisfont (Foto Kristian)

Det er fremdeles vinter i fjellet. Mye snø. På Dagali har det ikke vært så mye snø siden 1980 tallet. I tillegg fortsetter Yr å melde sine ti-dagers varsler med kuldegrader. Så der oppe tviler jeg på at sesongen er i gang før St. Hans. Det er veldig veldig lenge til. Alt for lenge. Sånn kan vi ikke ha det.

Derfor har Eldar og jeg booket tur til Stockbridge, 8. til 12. mai. Ned for å fiske i kalkelvene igjen. Er vi heldige da, danser det May Flies i luften - til begeistring for både oss og ørreten.

Det nye denne gangen er at vi skal ha en dag i River Avon - rett oppstrøms for Salisbury. En av de berømte kalkelvene vi enda ikke har prøvd. Hjemmebanen til Frank Sawyer - mannen bak fortynget nymfe.

Salisbury har i tillegg en av Englands mest kjente og flotteste katedraler. Der har visst nok George Selwyn Marryat, The Prince of Fly Fishers, sin gravplass. Navnplaten hans, fra 1896, skal ligge i bakken inne i klosterhagen et sted. Det hadde vært interessant om vi kunne finne den, og vise han litt respekt. Han var tross alt den desidert beste fluefiskeren av de alle - på den tiden. Et forbilde.

Jeg prøver alltid å få med meg en bit av historien, pionerenes verden, når jeg først er der nede. Det fyller Lidenskapet med innhold.

Reiseplanen inkluderer selvfølgelig et besøk hos Roy og Abbotts Barton. Jeg har et fluebilde i hodet av nettopp det; av Roy sittende på minnebenken til Skues, og se tankefullt utover Itchen. Et flott bilde - med stor dybde. I fjor kom denne benken tilbake til Abbots Barton, etter mange år i eksil.

Kanskje blir det noen timer med fiskestanga i Test også. Men bare hvis det ikke blir stress. Prioriterer heller, om nødvendig, en "pint" eller to på The Mayfly Pub. Det er nemlig mer ved fluefiske enn å få fisk. Der i blant en kald øl i sola - med gode venner.

Så nå får Dagali være Dagali, snø være snø. Vi stikker i hvert fall - ned til frodige og vakre Hampshire - til sightfishing, døgnfluer og aktiv ørret. Årets sesongåpning for Eldar og meg. Det eneste rette, etter en lang og tung vinter i Norge.

Tight Lines!