Høst i marka

12.09.2021

Skånevann, søndag 12. sept. 2021:

Så langt har høsten vært varm og tørr. Vanntemperaturen har vært mer for bading enn for fisking. Denne søndagen midt i september var igjen en slik i overkant fin dag - med sol og 21 grader. Blikk stille, godt med øyenstikker i lufta. Men svært få vak. Vi kunne telle de på en hånd, og var alle midt ute på vannet. Jeg regner med at ørreten nå er opptatt med å forberede seg til videreføring av slekta, samtidig som den ligger dørgende stille på dypet og venter på fredda`en - der det er et par grader kaldere og den kan kjøle seg ned litt.

Vi forsøkte uansett med både maur og øyenstikker på fortommen i dag, men til ingen nytte. Det eneste vi fikk var synet av en fascinerende diger huggorm ved bredden, og en flott dag ute i marka - med kaffe og sjokoladekake. Og tenker vi var ganske heldige. Forøvrig ikke et menneske å se - utenom Kristin, Kristian og meg selv. Bare oss tre og skogens ro.

Sansynligvis var dette den siste turen i skauen med fluestang i år. Helgene fremover er satt av til
fjellturer og peiskos med familien. Ikke dumt det heller. Og kanskje får jeg til et aller siste kast for sesongen et sted der oppe ved hytta - på vidda. En avslutning jeg godt kan like.