Hver gang vi møtes

21.11.2021
Per, Jan, Eldar, Jonas, Terje, Eyvind, Gotfred, Morten, Henrik (foto) - fluehuer alle sammen
Per, Jan, Eldar, Jonas, Terje, Eyvind, Gotfred, Morten, Henrik (foto) - fluehuer alle sammen

Asker, 20. nov. 2021

Hver gang vi møtes - uten vadebukser - har vi det fantastisk hyggelig. Slik var det denne lørdagen også. To og tyve koronamåneder siden sist. Praten og historiene satt derfor ekstra løst. Det var mye som skulle ut. Nye historier, mange historier, fiskehistorier - jug, latter og godlynt tyn. Ordentlig fluestemning. På disse lønsjene tar vi oss tid til å utbrodere i det lange og det brede - for her skal ingen skynde seg ut i elva igjen. 

Hver gang vi møtes slik er vi nedpå. Er oss selv. Åpne og med lave skuldre. Vi deler raust på gode øyeblikk og store opplevelser. Tabber og tjuvtriks. Ingen forstyrrende tanker eller unødvendige avbrytelser. Vi lukker døra, lener oss tilbake og bare er - fluehuer - alle sammen. Uansett hva som ellers måtte oppta oss i hverdagen.

Hver gang vi møtes går praten livlig om parabolske aksjoner, små fluer, fisk vi fikk og fisk vi ikke fikk - men som var digre. Ikke minst om nymfefiske nå er blitt innafor og om laksefiske fremdeles er noe annet - enn fluefiske. Uten at noen hisser seg opp av den grunn. For når vi møtes uten vadebukser, er garden nede. Da har vi ingen fisk å bevise. Bare fisk å snakke om. Og det er vi gode til.

Hver gang vi møtes gir vi også pionerene sin fortjente plass. De som startet denne galskapen. Vi snurrer på gamle sneller, studerer originale fluer og flekser på historisk bambus. Noen av oss er dypt fascinert og svært entusiastiske - mens andre finner seg en øl til. Det er selvfølgelig heller ingen av disse lønsjene som forbigår temaet om turer vi har vært på og steder vi bør dra til. For vi deler alle drømmen om den ultimate fiskeopplevelsen - den som er enda større enn den forrige og som venter på oss et sted der fremme. Da er vi alle ivrig med i debatten, og fluestemningen er på sitt høyeste. Til god mat og godt drikke. 

Hver gang vi møtes har vi det fantastisk hyggelig sammen. Vi blir minnet på at det er så mye mer ved fluefiske enn bare å få fisk. Derfor møtes vi slik uten vadebukser en gang i mellom. Et ankerfeste. På den måten blir også mørketiden så mye kortere og livet så mye morsommere - hver gang vi møtes.