Seniortur til Lågen

16.08.2021
Gutta krutt. Ferdig rigga. Klar for Lågen
Gutta krutt. Ferdig rigga. Klar for Lågen

Dagali, 13-15. aug 2021:

Endelig fikk vi det til - en tur. Jan, Eldar og jeg. Vi hadde snakket om det lenge. Det er alltid så lettvint å si; «hadde vært hyggelig å få fisket sammen igjen». Uforpliktende, velmenende og blir ofte ikke noe av. Tror vi har sagt det nå hvert år siden vi kom hjem fra Island i 2016. Denne helgen fikk vi det endelig til, og sjekket inn på Hauge Lodge fredag ettermiddag. Jan kom opp fra Larvik, jeg fra Asker og Eldar var allerede ferdig installert og tok oss i mot på trappa.

Programmet for helgen var klart; god stemning, fiskesuppe og biff. I tillegg til fiske i Lågen på Dagali - og kanskje i Uvdalselva på søndag - hvis vi orket.

For en slik tur er ikke først og fremst en fisketur - men en tur. Det er et hyggelig møte mellom gamle fiskekompiser med grått hår, livserfaring og hjerteproblemer. Som har mye de skulle ha sagt, hele tiden, og der humøret, suppa, og Sancerren er det viktigste. Ikke noe stress med ørret, krokstørrelse og klekking. Jo da, vi skulle nok fiske, men det var mest for å oppleve rennende vann, frisk luft og en kopp kaffe ved bredden.

Noen kast ble det da også på oss, men for det meste frisk luft - og grillpølser til lønsj. Ikke var det vak å se heller. Ganske dødt. En god grunn til å fortsette med de gode historienefortellingene der nede ved vannkanten - og grille en pølse til. Vi var ikke vonde å be.

Og da en av gutta gikk opp fra elva til bilen for å lade mobilen og ikke kom tilbake fordi han sovnet i forsetet, fikk vi definitivt bekreftet mytene om seniorturer - og at det ikke var fiske som stod i fokus - denne gangen. Jeg måtte selv lene meg tilbake i lyngen for en kort cowboystrekk. Gutta krutt. Det er lenge siden. Men det ble en riktig så fin utedag.

Vi var ordentlig nedpå denne helgen, tok det hele med ro, og unnet oss kun det aller beste og en ettermiddagslur. Eldar stod for kokkekunst på øverste nivå, Jan for de beste råvarene fra Slakter Abrahamsen, og jeg hadde med noen gode årganger fra polet i Asker. Ikke en eneste restaurant kunne ha levert bedre enn dette. Hverken til frokost eller middag. Det bugnet. Av klasse og kalorier. Av komfort og velbehag. Av bacon. Såpass bør det da også være når seniorsjiktet samles. Samtidig som det var spesielt hyggelig å få til nettopp denne turen etter mange års forsøk. Det kunne ikke bli stort bedre. Det eneste jeg nok savnet litt var flere vakende ørret - og kanskje en pjolter.

En super fin weekend. Vi koste oss nærmest glugg ihjel. Nå håper jeg ikke at det blir like lenge til neste gang. Det er nemlig mer ved fluefiske enn å få fisk. Denne helgen tror jeg ingen av oss fikk fisk - men derimot mye av mer.