Til minne

17.01.2021
Sotirisos - Dalsbygda 2011
Sotirisos - Dalsbygda 2011

Den 10 januar vandret en fin fluefisker og venn inn i evigheten. Sotirisos Botouoglous døde etter en kort sykeperiode. Et usedvanlig flott menneske er dermed borte. Jeg vil først og fremst huske han som den omtenksomme og vennlige mannen han var, med sitt gode lune humør - bestandig. Åpen og raus. Full av engasjement for det som opptok han. Alle ble glad i Sotirisos.

For noen år siden var jeg så heldig å få være kollega`en hans, og i den perioden rakk vi også å reise på fisketurer sammen - Dalsbygda og Hemsedal. Å være med Sotirisos på tur var spesielt trivlig og givende. Han tok vare på alle. En historieforteller av rang, viste sine greske kokkekunster på hyttekjøkkenet, og tok gjerne en sorba på tunet. Han var stolt av sin greske opprinnelse og opptatt av moderlandet sitt - og ville vise oss noe av det fine derifra. Vi storkoste oss alle i hans selskap, og opplevde noen virkelig engasjerende og spennende timer ved bredden, middagsbordet og peisen som jeg ikke kommer til å glemme. Noen minner brenner seg rett og slett bare fast.

Sotirios var en kapasitet innen klassisk fluefiske. Lidenskapelig. Han reiste både innlands og utlands for å jakte ørret, og opparbeidet seg mye erfaring og kunnskap. Godt kjent i fagmiljøet. Han bandt "dødelige" gode fluer, som han mer enn gjerne delte med oss andre. Og var en finfisker av klasse - dyktig. Jeg opplevde selv å se han plukke ørret under vriene forhold i vanskelige elver. Den utfordringen elsket han. Det var noe verdig og autentisk ved Sotirisos, både måten han var på og måten han tilnærmet seg fluefisket på. Til forbilde for oss andre.

Jeg er virkelig glad jeg fikk muligheten til å bli kjent med Sotirisos. Selv om vi ikke fisket sammen de siste årene, holdt vi kontakt på chat og FB. Jeg kommer til å savne hans kommentarer og hilsner - og hans kloke tanker og refleksjoner om fluefisket og naturen vi er en del av. Minnene tar jeg  med meg videre - sammen med en rekke fine bilder fra turene vi var på.

Nå har han gjort sitt siste kast. Med bortgangen av Sotirisos har norsk fluefiskemiljøet mistet en kapasiet og en god kamerat. Mine tanker går likevel først og fremst til familen og de nærmeste.

Vi lyser fred over Sotirisos minne.