To sixpence i fluefiskets vugge - Etterord (#00)

07.01.2023

Dagen derpå. Du kan reise i fra stedet når du vil, men du kan aldri forlate det.

Dagen derpå. Three Cups Inn.
Dagen derpå. Three Cups Inn.

Flyturen hjem til Oslo søndag morgen, gikk også etter planen. Med alt flyrotet etter pandemien, hadde vi vært heldige tur/retur.

Mandag ringte Kristian og fortalte at han hadde testet positivt på korona. Jeg hadde nok merket at han var litt pjusk på turen - hostet og nevnte at han følte seg slapp. Uten at det bremset han nevneverdig. Han var tidlig oppe og sent i seng, hver dag. Ga sitt - og tok flere og større fisk enn sin far. Som normalt er. Noe han har etter sin onkel. Heldigvis var det ingen andre i reisefølge som ble smittet.

I etterkant er det også vel verdt å nevne at Morten, Terje, Bjørn Ove og Jan Ivar hadde en ekstra fiskedag nede på Broadlands hos Neil Freeman - på søndagen. Neil er eier av Angling Auction og har fiskerettigheter på River Test.

Hos Neil fikk Morten overlevert den originale notisboken som Halford skrev i på Mottisfont, og min Hardy Perfect Model 1. To historiske gjenstander som vi hadde ervervet på auksjonen hans i april. Takk til Morten som tok seg bryet med å bringe snella trygt hjem for meg. Nå står den og skinner i Lidenskapet i Asker.

Det er ingen tvil om at vi var maks heldige med turen. Både når det gjaldt fiskeforholdene, og alt vi opplevde med alle de fine folka. Jeg har en påtrengende følelse av at det ikke blir siste gang vi drar til England i samme ærend. Den som lever får se.

Med denne turen fikk jeg vist frem kalkelvene til Kristian. Det er jeg takknemlig for. Nå renner de videre der nede i Hampshire, mens reisen vår er godt bevart her i «to sixpence i fluefiskets vugge». Hvis dette har bidratt positivt til Kristians sin kunnskap og interesse for historien og kulturen bak fluefiske, er det bra. Hvis det i tillegg er en opplevelse han vil minnes resten av livet, er det fullkomment. Det var det som tross alt var mitt ønske med reisen - til fluefiskets vugge.

Tight Lines!