To sixpence i fluefiskets vugge - Forord (#0)

05.08.2022
To sixpence i fluefiskets vugge (Foto Morten)
To sixpence i fluefiskets vugge (Foto Morten)

Forord

Dagene 25. til 29. mai 2022 var to sixpence i fluefiskets vugge. En klassereise i kultur, tradisjon og sight fishing. Sixpence`ne gikk Kristian og jeg med, vuggen var kalkelvene i Hampshire England.

Turen kom i stand fordi Eldar og jeg hadde vært der nede i 2019 - guidet av Morten og Jan. Den gangen bestemte jeg meg for at jeg ville tilbake. I fjor høst hadde vi i tillegg lunsj med Roy Darlington i The Flyfishers Club, i London. Der inviterte han meg til å ta med Kristian ned til Abbots Barton. En av verdens mest historiske og kjente fiskeplasser. Man sier ikke nei til slikt. En spesiell takk for den varme velkomsten Roy ga oss da vi kom. Den mannen er bare tvers igjennom godhjertet.

Nede i kalkevene går vi i fotsporene til pionerene. En drøm for en som er over snittet interessert i historien. Disse ginklare elvene er også berømte for sine mayfly klekkinger og sitt spennende fluefiske - i et smellvakkert kulturlandskap. Alt dette kan jeg godt like - og gjerne oppleve flere ganger.

Siden Kristian er like interessert i fluefiske, er det at vi kan dele en slik reise så verdifullt. Kanskje spesielt for far. Det skaper noen felles tanker og holdninger til kulturen og tradisjonene bak denne fantastiske sporten vi begge har et sterkt forhold til. Bidrar til å føre verdiarven videre. Og enda flere store fiskeminner å se tilbake på sammen - snakke om. Far og sønn. Det betyr mye for meg.

Det må også sies at det satte en ekstra spiss på turen at vi bodde sammen med Morten og Terje, og deres to fiskekompiser Jan Ove og Bjørn Ivar. Brødre fra Lillehammer. Fine folk og dyktige fiskere alle sammen. Slik blir det gode samtaler av - til frokost og kvelds. Det var rett og slett et ordentlig hyggelig selskap.

Mange av tekstene er skrevet i løpet av sommerens regnværsdager på hytta. Bildene er hovedsaklig tatt av Kristian og undertegnede med mobilkamera - på impuls. Kvaliteten kan være der etter. Det viktigste er at enkelt av de sier mer enn hundre ord. Noen mer enn tusen.

Dagene i fluefiskets vugge ble vellykket på alle mulige måter. Historien forteller vi her. God lesning!

Henrik L.
Asker, 5. august 2022


Neste innlegg: Planlegge Englandsturen snart? (#1), lørdag 13.08.2022